Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

BNS amenință cu proteste!

Intenția Guvernului României de a schimba felul în care sunt plătite contribuțiile sociale la buget, care ar urma să revină doar în sarcina angajatului, este contestată dur de Blocul Național Sindical, care a remis un comunicat de presă, intitulat “Nu experimentelor sociale pe români”. Această decizie a actualului guvern de a transfera integral în sarcina salariaților responsabilitatea finanțării sistemului de pensii și asigurări de sănătate este “o măsură incoerentă, hazardată şi total defavorizantă față de poporul roman”, consider BNS

În nicio țară din Europa finanțarea sistemului de securitate socială nu se asigură exclusiv de către angajat.

“Prin aderarea la Uniunea Europeană, cei mai mulți români au sperat la justiție socială, protecție socială și condiții de muncă și de viață decente. Protecția socială oferă lucrătorilor siguranța unui venit în perioada de tranziție între două locuri de muncă, în perioadele de îmbolnăvire, invaliditate, maternitate sau pensionare”, se atrage atenția în comunicatul BNS.

În plus, BNS susține că angajații îți vor vedea veniturile diminuate, pentru că vor plăti contribuții sociale 35% și impozit pe salariu 10%.

Blocul Naţional Sindical este  împotriva deciziei Ministerului Finanțelor de a transfera contribuțiile sociale integral în sarcina angajaților de la 1 ianuarie 2018 şi amenință cu proteste de stradă.

Transferul contribuțiilor la salariați încalcă angajamentele internaționale ratificate de România cu privire la sistemele de securitate socială.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co