Stiri

BNR nu participă la discuţia din Comisia Economică

Purtătorul de cuvânt al Băncii Naționale a României, Dan Suciu a declarat astăzi, că BNR nu participă la discuţia din Comisia Economică din Senat.

„Se poate găsi un cadru mai adecvat acestei întâlniri decât cel creat de dl. Zamfir”, a declarat Suciu.

Acesta a spus că BNR nu va participa la discuţia din Comisia Economică din Senat pentru că este nevoie mai întâi de o întâlnire la Ministerul de Finanţe în cadrul Comitetul Naţional pentru Supraveghere Macroprudenţială.

Ieri, guvernatorul BNR Mugur Isărescu nu decisese dacă se va prezenta sau nu astăzi la comisiile parlamentare, la invitaţia senatorului Daniel Zamfir.

Senatorul ALDE Daniel Zamfir a anunţat că îi va chema astăzi la audieri în Comisia economică a Senatului pe guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, şi pe Marius Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei. Aceștia erau chemați pentru a da explicaţii despre calcularea indicelui ROBOR.

Senatorul a prezentat o serie de documente cu date despre ROBOR şi cu declaraţii ale guvernatorului BNR, Mugur Isărescu.

De asemenea, acesta a vorbit despre un raport al unei investigaţii a Consiliului Concurenţei, începută în 2008 şi încheiate în 2011.

Parlamentarul a mai solicitat Băncii Naţionale a României să oprescă mecanismul artificial de calculare a ROBOR.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co