Stiri

Bilanțul infectărilor de Covid-19 crește în lume. China trimite experți și materiale în Italia

Rata de răspândire a noului coronaviorus continuă să crească în lume, în ciuda măsurilor luate de autoritățile naționale.

China a anunțat că ajută Italia cu experţi şi materiale, în condițiile în care continuă să fie cea mai afectată țara europeană.

S-au înregistrat peste 800 de morţi şi mai mult de 12.000 de persoane infectate în Italia, stat cu o populație de aproximativ 60 de milioane de oameni.

Situația disperată din Italia a determinat autoritățile din nordul țării să demareze construirea unui spital în 6 zile, pe modelul celor 16 din China, care între timp – au fost și închise!

Bilanţul morţilor de Covid-19 a crescut îngrijorător, joi, și în Spania la 84, de la 48 cu o zi înainte, în timp ce numărul de cazuri confirmate a ajuns la aproape 3.000.

Regiunea de la Madrid, cea mai afectată din ţară şi care a închis toate şcolile de miercuri, reprezintă aproape jumătate din cazuri.

De asemenea, Spania a decis să prelungească suspendarea activităţilor parlamentului cu 15 zile din cauza acestei epidemii.

Austria a anunțat primul deces, un bărbat de 69 de ani din Viena. La nivelul țării sunt în prezent 302 cazuri raportate şi patru vindecări.

De asemenea, Polonia a raportat joi primul deces din cauza coronavirusului, din cele 47 de cazuri de infectare consemnate până acum.

Iran a anunţat joi 75 de noi decese provocate de coronavirus în ultimele 24 de ore, iar bilanţul a ajuns la 429 în această ţară, cea mai afectată din Orientul Mijlociu.

Pe de altă parte, China – de unde a pornit infecția cu noul coronavirus, a depăşit vârful epidemiei de coronavirus, potrivit autorităților locale.

De la izbucnirea epidemiei, au fost înregistrate la nivel mondial peste 124.000 de cazuri confirmate şi peste 4.600 decese în 118 ţări şi teritorii.

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a dat asigurări, joi, că pandemia de COVID-19 este încă “controlabilă”, dar poate deveni o problemă mult mai gravă decât cea actuală, dacă guvernele nu iau în serios ameninţarea!

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co