Stiri

Bilanţul actualizat al inundaţiilor: Sute de persoane evacuate, drumuri blocate

Sute de persoane au fost evacuate din calea viiturilor create în utimele ore şi 8 au fost salvate de către echipajele de intervenţie ale Ministerului de Interne, iar circulaţia rutieră era blocată pe mai multe drumuri naţionale şi judeţene.

Sute de case, curţi şi anexe gospodăreşti au fost afectate de cele mai recente inundații.

4 persoane au fost salvate dintr-un autoturism în localitatea Lăpuşnic din judeţul Timiş, iar 3 persoane au fost salvate în localitatea Stroeşti din judeţul Botoşani.

Tot aici, dar în localitatea Câmpeni, un bărbat a fost salvat după ce tractorul în care se afla a fost luat de viitură.

În Todireni, 49 persoane au fost evacuate preventiv la Căminul Cultural din localitate ca urmare a creşterii cotelor râului Sitna.

În localitatea Bascov din judeţul Argeş, angajaţii Ministerului Afacerilor Interne au evacuat 154 copii de la grădiniţa cu program prelungit din cauza apei din curtea unităţii de învăţământ.

20 de persoane, între care trei copii, au fost evacuate, în timpul nopţii de joi spre vineri, din trei localităţi din Bihor, din cauza inundaţiilor, relatează Mediafax.

Având în vedere creşterea debitelor pe anumite râuri, ISU Bihor face apel la cetăţeni să nu se apropie de malurile acestora şi să nu încerce să le traverseze prin apă.

Totodată, circulaţia rutieră era blocată din cauza apei, aluviunilor şi a alunecărilor de teren pe 3 drumuri naţionale din Argeș, Botoșani și Suceava, dar şi 4 drumuri judeţene din Buzău, Iași, Timișoara și Vrancea.

Hidrologii atrag atenția, la rândul lor, că mai multe râuri pot ieși în continuare din matcă și sunt emise mai multe atentionări cod galben și portocaliu pentru depăsirea cotelor de apărare.

Ploi și fenomene de instabilitate sunt anunțate, însă, în țară pănă luni dimineața.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co