EXTERN

Bilanțul accidentului feroviar din Germania: 11 morți și 80 de răniți. VIDEO

Bilanţul accidentului feroviar din Germania a ajuns la 11 morţi şi peste 80 de răniţi, dintre care 18 se află în stare gravă. Alte 63 au răni minore, a precizat poliţia din Bavaria, transmite Mediafax. La bordurile ambelor trenuri se aflau 150 de persoane în total. Printre cei 11 morţi, se află şi mecanicii celor două trenuri şi doi controlori.  De precizat însă că bilanțul accidentului feroviar se poate modifica oricând, ținând cont de numărul celor grav răniți.

Imagini din trenul groazei, imediat după impact. VIDEO

Cauza accidentului feroviar

Anchetatorii investighează cauza accidentului, pentru a determina dacă s-a produs dintr-o eroare umană sau dintr-o defecţiune tehnică, fără a privilegia vreo pistă. Dar se pare că această coliziune a fost cauzată de o “eroare umană”, a precizat o sursă apropiată anchetei pentru agenţia de presă germană DPA.

Din cauza unei curbe în care se aflau, mecanicii de tren nu au avut vizibilitate înainte ca cele două trenuri să intre în coliziune, ceea ce a provocat deraierea parţială a unor vagoane, a precizat ieri ministrul german al Transporturilor, Alexander Dobrindt, în cadrul unei conferinţe de presă.

A fost luat în discuţie şi sistemul de frânare care permite trenurilor să se oprească automat când se află în direcţia greşită de circulaţie pentru a preveni astfel de ciocniri frontale.

Citește și: ACCIDENT FEROVIAR în Germania: Două trenuri s-au ciocnit frontal. VIDEO

Un inginer mecanic, Joe Adediran, care s-a aflat într-unul dintre cele două trenuri, a declarat că a avut “un mare noroc” că a scăpat, dând, în acelaşi timp o posibilă explicaţie pentru producerea accidentului feroviar.

“La prima staţie, trenul trebuie să aştepte cam cinci minute pentru ca trenul din direcţia opusă să sosească. După o vreme, trenul s-a pus în mişcare, pornind spre următoarea staţie fără a mai aştepta trenul din direcţia opusă”, a precizat Adediran pentru BBC.

Cele două trenuri s-au ciocnit în apropiere de oraşul Bad Aibling, la 60 de kilometri sud-est de Munchen, în zona râului Mangfall, între staţiile Holzkirchen şi Rosenheim.

Sursa: Mediafax

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co