Stiri

Bebeluș ucis de gripă

Gripa continua să ucidă în toată țara.

Bebelușul este a șaptea victimă a gripei de până acum, după ce şi un bărbat de 69 de ani din judeţul Prahova a avut parte de același sfârșit.

Departamentul de Situaţii de Urgenţă a anunţat că sezonul virozelor respiratorii este în toi, iar copiii sunt cei mai expuşi îmbolnăvirii, precizând că virusul nu poate fi tratat cu antibiotice. Este important ca părinţii să ţină în permanenţă legătura cu medicul de familie.

În total, peste 53 de mii de persoane au fost diagnosticate cu viroze respiratorii. Printre acestea şi foarte mulţi copii care nu erau imunizaţi. Asta deşi vaccinul anti-gripal se poate face de la vârsta de 6 luni. Doctorii spun că până la 9 ani, la prima administrare se fac două doze la interval de o lună.

În România există două tipuri de vaccin care protejează împotriva gripei: trivalent – adică are incluse 3 tulpini de virusuri – şi cel tetravalent – cu 4 tulpini. Serurile sunt testate şi alese la nivel internaţional în funcţie de estimările specialiştilor referitoare la tipurile de virusuri care ne-ar putea îmbolnăvi.

Între timp, pe lângă vaccinarea cu serurile existente, pentru a ţine gripa la distanţă trebuie respectate câteva reguli. Mâncaţi multe fructe şi legume proaspete şi consumaţi cât mai puţin alcool.

Virusul gripal poate supravieţui câteva ore, aşadar evitaţi să duceţi mâna la gură sau la nas după ce aţi folosit un mijloc de transport în comun. Dezinfectaţi în mod regulat suprafeţele din spaţiile comune, iar acasă spălaţi des cearceafurile, păturile şi prosoapele.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co