Stiri

Bărbat din Neamţ, infectat cu hantavirus, în stare gravă la Iaşi

Boală infecţioasă rară în cazul unui bărbat în vârstă de 72 de ani, din judeţul Neamţ. El a fost adus în stare foarte gravă la Spitalul “Dr.C.I.Parhon” din Iaşi, unde a fost diagnosticat cu hantavirus.

Pacientul a fost redirecţionat de la Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul din Târgu Neamţ pentru că avea stări de greaţă, vărsături, şi o stare generală proastă.

Ionuţ Nistor, purtătorul de cuvânt al spitalului “Dr.C.I.Parhon” Iaşi (sursa: agerpres.ro)

“Acesta a fost motivul pentru care a fost direcţionat iniţial la Spitalul Parhon. Pentru acest caz au fost suspicionate mai multe afecţiuni. Din păcate, a fost confirmată infecţia cu hantavirus. Pacientul avea expunere la acest tip de infectare virală. Casa acestuia se află la 50 de metri de pădure. Cu trei săptămâni înainte de debutul simptomelor bolii a fost în pădure la tăiat lemne. Posibil să se fi infectat atunci. Este internat în prezent cu o stare generală gravă. Este evaluat în Unitatea de Terapie Intensivă a Clinicii de Nefrologie cu o afectare renală importantă, şi afectare pulmonară şi hepatică. Prognosticul este rezervat în prezent, dar sperăm să apară o îmbunătăţire în următoarele zile”.

Hantavirusul este o boală infecţioasă care se transmite de la şobolanii de pădure prin contact cu materiile fecale sau urina acestor animale.

Ionuţ Nistor, purtătorul de cuvânt al spitalului “Dr.C.I.Parhon” Iaşi (sursa: agerpres.ro)

“Asta înseamnă că este mai puţin transmisă prin aerosoli şi mai mult prin contact direct, de pe mâini, prin apa sau alimentele contaminate”.

Primul astfel de caz diagnosticat la Spitalul Parhon din Iaşi a fost în anul 2008, iar de atunci au fost confirmate 20 astfel de cazuri. Ultimul a fost diagnosticat în 2019.

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co