Stiri

Bani pentru stații de monitorizare a zgomotului

Primăria Capitalei va implementa un nou sistem de monitorizare a zgomotului urban, format din 25 de staţii. Investiția va ajunge la aproximativ 2,8 milioane de lei. Aceste staţii vor fi amplasate în câte trei locaţii din fiecare sector în zonele cu trafic rutier intens, alte două staţii în zonele liniştite, o staţie într-unul dintre parcurile mari din Bucureşti şi alte patru staţii lângă spitale şi şcoli.

În jurul orei 11.00, în această dimineață, la Piața Romană, nivelul zgomotului era foarte ridicat.

În proiectul de hotărâre se arată că utilizarea unui sistem de monitorizare a zgomotului în locaţii reprezentative pentru mediul urban serveşte atât informării populaţiei, cât şi validării hărţilor de zgomot.

Municipalitatea a mai achiziţionat şi în 2006 un astfel de sistem de monitorizare a zgomotului, alcătuit din 15 staţii fixe şi modulul de transmisie. Ele au fost atunci amplasate în tot oraşul. Pe parcurs, însă, au început să apară probleme şi nefuncţionalităţi generate, în special, de vechimea echipamentelor.

Municipalitatea explică necesitatea achiziţionării acestor staţii de monitorizare a zgomotului prin faptul că specialiştii trebuie să realizeze hărţile de zgomot pentru Capitală, acestea având rolul de a evalua expunerea populaţiei la poluarea fonică.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co