Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Bani pentru mame, ca să nu scadă populația

Proiectul conform căruia mamele cu cel puțin trei copii vor primi cel puțin 630 de lei de la stat este privit cu mare speranță pentru viitorul demografic al României. Proiectul de act normativ, care prevede acordarea unei indemnizaţii viagere cuprinse între 30 şi 50% din salariul mediu net pe economie este depus la Camera Deputaților și pornește de la o bază statistică îngrijorătoare.
“Cred că o femeie care naşte, creşte şi se ocupă de educaţia a trei sau mai mulţi copii, poate fi numită Mamă Eroină (…)Statalitatea noastră depinde de numărul populaţiei. Există studii care arată că în România vor exista numai 16 milioane de cetăţeni în anul 2050. Să ne gândim la creşterea natalităţii şi cred că este de importanţă naţională pentru a nu dispărea ca popor”, a declarat deputatul Ninel Peia.
Indemnizațiile avute în vedere ar fi cuprinse între 630 şi 1.000 de lei. Conform proiectului de lege, femeile care au născut trei copii vor primi 30% din salariul mediu net pe economie, cele cu patru vor primi 40% din salariul mediu net pe economie, iar cele care au cinci sau mai mulţi copii vor primi 50% din salariul mediu net pe economie, plus titlul şi medalia de ”Mamă Eroină”. Indemnizaţia viageră se va actualiza anual în funcţie de salariul mediu net pe economie și nu e condiționată de alte venituri.

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co