Imobiliare Valea Prahovei
EXTERN

Criza imigranților: Banca Ungariei a cumpărat peste 100 de pistoale şi 200.000 de gloanţe

Criza imigranților a determinat Banca centrală a Ungariei, criticată în trecut pentru achiziţia de opere de artă şi proprietăţi imobiliare, să cumpere de data aceasta 112 pistoale şi 200.000 de gloanţe pentru forţele sale de securitate, informează Mediafax. Aceasta a invocat printre motive criza imigranţilor şi posibile ameninţări cu bombă, transmite Bloomberg. Informaţia privind cumpărarea de muniţie şi arme a fost publicată pe un site pentru achiziţii publice.

Criza imigranților poate reprezenta un adevărat pericol, de aceea măsurile de protecţie sunt necesare din cauza creşterii “riscurilor de securitate la nivel internaţional”, inclusiv ameninţări teroriste şi cu bombă, dar şi din cauza imigraţiei, a afirmat guvernatorul băncii, Gyorgy Matolcsy, într-un răspuns scris la o întrebare adresată de un parlamentar.

Matolcsy, un aliat al premierului Viktor Orban, susţine că banca centrală are dreptul de a-şi cheltui profitul. În mod tradiţional, banca transferă profitul la la bugetul de stat, iar în cazul în care ar înregistra pierderi acestea trebuie acoperite de contribuabili.

Sursa: Mediafax

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co