Stiri

Avem doi Hercule la atletism! Recorduri cu greutate la suliță și bilă!

România are doi Hercule de mari viitor în atletism și ambii au doar 22 ani! Sulițașul Alexandru Novac și aruncătorul de greutate Rareș Toader au stabilit la Cluj noi recorduri ale Internaționalelor României – competiție cu o tradiție de 64 ediții.

Recordmen național en-titre la suliță, Alexandru Novac (CSM București) a reușit câteva aruncări de senzație la Internaționalele României de la Cluj. Cea mai bună a măsurat 83,42 nou record al competiției și totodată cel mai bun rezultat pe plan european la categoria sub 23 ani. Novac a produs un adevărat cutremur în momentul aruncării – urletul său a acoperit sunetul pe întreg stadionul!

Aruncarea bombă i-a asigurat și calificarea directă la Mondialele de la Doha din toamnă.

Fost vicecampion olimpic de tineret în 2014 și vicecampion european de juniori în 2015, forțosul Rareș Toader a revenit după 3 ani în “ovalul magic”. La Internaționalele României de la Cluj, a reușit un spectaculos 20.60. A spulberat, astfel, vechiul record al competiției deținut de regretatul Ghiță Gușet (20.18 metri). Rezultatul reprezintă și un record național de tineret (U23). El speră la o medalie la Europenele de tineret, din iulie, din Suedia.

A trecut fix un deceniu de la ultima medalie pentru România la un Campionat Mondial. Se întâmpla la Berlin prin celebra Nicoleta Grasu la aruncarea discului. Fosta mare atletă crede că viitoarea medalie tot într-o probă de forță se va obține.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co