Stiri

Autorităţile din Rusia se amuză pe seama datei invaziei în Ucraina avansată de Occident

Autorităţile şi media de stat din Rusia s-au amuzat miercuri pe seama “datei invaziei” ruse în Ucraina, anunţată de presa din Occident că ar avea loc chiar azi, 16 februarie, potrivit unor surse din serviciile americane de informaţii.

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse (sursa: Telegram/AFP)

“Am o rugăminte către media de dezinformare americane şi britanice (…), anunţaţi vă rog calendarul invaziilor noastre pe tot anul care vine, pentru că vreau să-mi planific concediul”, a scris pe Telegram Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse.

Pe de altă parte, Rusia vrea ca NATO să promită public că nu va primi Ucraina în rândurile sale, relatează agenţia rusă de presă RIA. Konstantin Gavrilov, şeful delegaţiei ruse la negocierile de la Viena cu privire securitatea militară şi controlul armelor, a mai anunţat că Rusia nu va lua parte la reuniunea OSCE pentru a discuta despre exerciţiile militare ale Moscovei în Belarus.

Marile puteri sunt angajate într-una din cele mai profunde crize în relaţiile Est-Vest din ultimele decenii, iar disputele sunt în jurul influenţei de după Războiul Rece şi alimentărilor cu energie. Totul în contextul în care Moscova a solicitat garanţii de securitate concrete din partea SUA şi a NATO, printre care promisiunea că Ucraina nu va adera la Alianţa Nord-Atlantică.

După ce, în ultima perioadă, Rusia şi-a comasat forţele militare în apropierea Ucrainei și a alimentat astfel temerile cu privire la o invazie, marți ofialii ruși au anunțat că îşi retrag unele trupe de la graniţa cu această țară, însă puterile occidentale şi-au exprimat scepticismul în această privinţă.

De altfel, Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei, a afirmat miercuri că nu a constatat deocamdată nicio retragere a trupelor ruse de pe poziţiile din apropierea frontierei, potrivit BBC.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co