Stiri

Atenție, turiști! Telecabina de pe Cetatea Deva, oprită pe 2 decembrie pentru revizie

Weekend-ul care se apropie are încărcătură patriotică, dar sunt și mulți români care vor petrece la munte sau în diferite alte zone de atracție ale țării.

Iar dacă alegeți să vă prelungiți vacanța de Ziua Națională, e bine să știți că luni, 2 decembrie, veți putea ajunge la Cetatea Deva doar pe jos, pe unul dintre cele trei trasee marcate. Asta pentru că telecabina va fi oprită pentru 24 de ore în vederea efectuării reviziei tehnice obligatorii.

Primăria Deva (sursa: agerpres.ro)
“Turiştii care doresc să viziteze Cetatea Deva în această zi o pot face la pas, pe la Poarta 1, alegând unul dintre cele trei trasee care sunt semnalizate cu indicatoare”.

Traseul 1 pleacă din spatele restaurantului de la Poalele Cetăţii, până la Poarta 1, şi poate fi străbătut în aproximativ 45 de minute.
Traseul 2 pleacă de la intrarea în tunel, pe partea dreaptă, până la Poarta 1, şi durează 40 de minute.

Turiştii care preferă un timp mai scurt, vor putea alege Traseul 3, care înconjoară Dealul Cetăţii din partea stângă a tunelului, până la Poarta 1, în aproximativ 30 de minute.

Cetatea Deva poate fi vizitată zilnic, între orele 8,00 şi 20,00, iar programul coincide cu cel al telecabinei.

Cetatea Deva este atestată documentar la 1269 şi reprezintă principalul monument istoric ce poate fi vizitat în municipiul Deva.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co