Stiri

Atenție, români! Test negativ obligatoriu, de joi, la intrarea în Italia

Autoritățile italiene le strică planurile românilor din Peninsulă care vor să vină acasă de sărbători! La întoarcerea în Cizmă vor trebui să facă dovada unui test negativ la coronavirus, chiar dacă sunt vaccinați.

Decretul, semnat de ministrul italian al Sănătăţii, prevede prezentarea obligatorie a unui test negativ la plecarea către această țară pentru toate persoanele care sosesc din ţările Uniunii Europene.

Testul – fie antigen, nu mai vechi de 24 de ore, fie PCR, valabil maxim 48 de ore – devine astfel obligatoriu şi pentru vaccinaţi.

Până acum, cetăţenii UE puteau intra în Italia cu un certificat verde care atesta vaccinarea cu schema completă, vindecarea recentă de COVID-19 sau un rezultat negativ la test.

De asemenea, de joi, persoanele nevaccinate vor trebui să intre într-o carantină de cinci zile la sosire, în plus faţă de obligaţia de a prezenta un test negativ. Cele care sosesc din afara UE erau deja plasate în carantină.

Noile măsuri vor fi valabile în perioada 16 decembrie-31 ianuarie. Ele survin pe fondul unui nou val epidemic în Europa, marcat de răspândirea rapidă a variantei Omicron. Asta în condițiile în care, din primele studii, s-ar părea că această tulpină este mai rezistentă la vaccinuri şi mai transmisibilă decât Delta, dominantă în prezent.

Italia este una dintre cele mai afectate țări europene de pandemia de coronavirus, cu peste 130.000 de morţi. Peste 20.000 de cazuri noi de infectare au fost raportate în Cizmă, în ultimele 24 de ore, şi 120 de decese.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co