Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Atac informatic în Capitală. Profesorii și elevii sunt sfătuiți să își schimbe parolele

Profesorii şi elevii din Bucureşti vor trebui să îşi schimbe parolele cu care se loghează pe platformele de învăţare online.

Acesta este mesajul transmis de Inspectoratul Şcolar din București după ce platforma educaţională a unei şcoli din Sectorul 6 al Capitalei a fost “spartă” de persoane necunoscute.

Întâmplarea vine după ce mai multe şcoli au sesizat deja “imixtiuni” în orele online. Persoane necunoscute au postat diferite mesaje, au înregistrat profesorii care predau la orele respective și chiar au restricționat accesul cadrelor didactice la aplicația de școala online, a mai transms ISMB.

Roxana Cercel, purtătorul de cuvânt al ISMB spune că s-au purtat discuții cu serviciul de siguranță școlară al poliției și că s-a realizat o adresă, ca măsură suplimentară pentru siguranța învățării online.

Oficialii de la ISMB mai recomandă personalul IT din fiecare școală să urmărească atent imixtiunile, participările, să verifice dacă participanții se conectează cu conturi personalizate date de școală și să urmărească ca la ore să participe doar colectivul clasei.

Şcolile şi grădiniţele din Capitală au trecut, de marţi, la cursurile desfăşurate integral online, de când Bucureştiul a depăşit o rată de infectare de 3 la mia de locuitori.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co