Stiri

Asumare de răspundere a Guvernului, în Parlament, pe alegerea primarilor în 2 tururi

Guvernul şi-a angajat, miercuri, în şedinţa comună a Parlamentului, reunit în sesiune extraordinară, răspunderea pe proiectul alegerii primarilor în două tururi de scrutin.

Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD, a anunţat că social-democrații vor depune, joi dimineață, o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Orban, care este suținută de UDMR dar a subliniat că “sunt mai mulţi colegi care ar dori”.

Preşedintele interimar al PSD a spus că alegerile anticipate sunt posibile, chiar dacă trece moţiunea de cenzură.
În opinia lui Marcel Ciolacu, nimeni în Europa, în România nu şi-a permis să încalce decizii şi recomandări ale Comisiei de la Veneţia şi ale CCR şi, cu şase luni înainte, să schimbe “regulile în timpul jocului”.

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că prin adoptarea proiectului privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin “începe debaronizarea României”.
În schimb, Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintele ALDE, este de părere că practica asumării răspunderii Guvernului “scurtcircuitează” Parlamentul, motiv pentru care trebuie să fie “extrem de rară şi bine cântărită”.

Potrivit Constituţiei, Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului asupra unui proiect, iar în termen de 3 zile de la prezentarea acestuia se poate depune o moţiune de cenzură. Executivul este demis dacă respectiva moţiune de cenzură este adoptată.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co