Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Art Safari Bucureşti, la a cincea ediție

Art Safari se pregătește pentru ce de-a cincea ediție în București. Evenimentul, care reintroduce în circuitul urban spații uitate, va avea loc anul acesta în perioada 11-20 mai. Muzeul temporar va găzdui o expoziţie de artă contemporană, al cărei curator va fi Hervé Mikaeloff, şi o expoziţie dedicată artei româneşti importante, coordonată de Alina Șerban.

„2018 este un an important pentru noi, împlinim 5 ani, aşa că am ales să ne întoarcem în piaţa George Enescu, locul în care s-a născut de fapt, povestea Art Safari Bucureşti, sub patronajul primăriei Capitalei”,  declarat Ioana Ciocan, director Art Safari Bucureşti.

Pavilionul Muzeal „Natural-Cultural”, curatoriat de Alina Şerban, va ghida vizitatorii de-a lungul unui traseu expoziţional dedicat artei româneşti până la jumătatea anilor ‘90. Pavilionul va găzdui artă de patrimoniu din peste 20 de muzee din România, precum şi lucrări din importante colecţii private.

Printre operele de artă, se află și lucrările artiștilor ca Alex Mirutziu, Ciprian Mureşan, Cristian Rusu, Vlad Nancă și Vlad Olariu. Pavilionul expoziţional este semnat de arhitectul Attila Kim, comisarul României la Bienala de Veneţia.

Și anul acesta, copiii vor avea spații proprii în cadrul evenimentului. Safari Kids 2018 este susţinut de Metropolitan Life și dedicat copiilor cu vârste între 3 și 12 ani.

Art Safari este un eveniment anual unic în România, care prezintă publicului o Expoziție Centrală curatoriată de un expert internațional și o zonă expozițională la care sunt invitate să expună importante galerii de artă modernă și contemporană din țară și din regiune. Edițiile anterioare au fost organizate în spații neconvenționale ca Palatul Dacia, Garajul Ciclop și Galeriile Kretzulescu.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co