Stiri

Armata Romană își întărește sistemul de apărare

România se pregăteşte să-şi întărească apărarea. Departamentul de Stat american şi-a dat acordul de principiu ca ţara noastră să cumpere rachetele Patriot şi a notificat Congresul de la Washington despre posibila tranzacţie. Ministerul Apărarii de la Bucureşti şi-a exprimat interesul să cumpere şapte astfel de sisteme de apărare. Este vorba de un contract de 3,9 miliarde de euro.
Sistemul Patriot este dotat cu rachete de ultimă generaţie construite, în special, împotriva celor balistice și cu un radar complex care poate să detecteze în timp record o rachetă trasă de inamic şi să reacţioneze la ameninţare în doar câteva secunde.
Doar 13 ţări au aceste sistemul de apărare, considerat cel mai performant din lume, printre puţinele care au fost testate în condiţii reale de luptă. Dintre acestea fac parte SUA, Germania, Israel , Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Turcia și Japonia.
În prezent, pentru apărăre antiaeriană, armata română se bazează pe rachetele americane şi sovietice care datează din perioada războiului din Vietnam.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co