Imobiliare Valea Prahovei
GADGET

Apple testează o tehnologie de 100 de ori mai tare decât Wi-Fi-ul

iPhone-ul ar putea deveni cel mai rapid smartphone pe net! Apple testează o tehnologie de 100 de ori mai tare decât Wi-Fi-ul. Noua tehnologie, numită Li-Fi, a fost inventată de către cercetătorul Harald Haas de la Universitatea din Edinburgh. Între timp, mai multe companii au început să studieze tehnologia.

Li-Fi atinge viteze de până la 224 gigabits pe secundă pentru că foloseste lumina pentru a transmite data. Nu este clar cum vrea Apple să folosească această tehnologie și dacă ea va ajunge pe urmatorul iPhone 7.

Cert este că nicio tehnologie disponibilă pe piață nu folosește Li-Fi așa că este imposibil de comparat în acest moment. Ar putea fi folosită, de exemplu, pentru a lucra în tandem cu alt device, aflat în aceeași cameră precum Apple TV. Vitezele mari pot însemna ca un film să fie trimis de pe iPhone pe TV în doar câteva secunde.

Deocamdată există doar speculații, însă Apple a aplicat pentru un brevet în 2013 pentru un “modulator optic care folosește un senzor de imagine” ce folosea camera iPhone-ului pentru a transmite date prin intermediul luminii, o tehnologie ce ar putea fi folosită cu Li-Fi.

Sursa: Yoda.ro

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co