Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Aplicația cu ajutorul căreia descoperi Capitala neștiută

Vrei să descoperi Bucureștiul autentic, dar și locuri neștiute? O aplicație gratuită este disponibila acum datorită unor tineri care s-au gândit să împărtășească locurile le care turiștii, dar și cei care locuiesc în Capitală ar fi fericiți să le descopere.
Atunci când cauți locuri pe care să le vizitezi în București, sau lucruri interesante de făcut, găsești recomandările celor care au vizitat înaintea ta.
Cu această aplicație, reuşeşti să descoperi Bucureştiul autentic, frumos, cu povești nemuritoare și cu o istorie surprinzător de interesantă.
De exepmplu, cine cunoaște Schitul Dărvari, care are în interiorul lui fresce făcute de Iosif Keber, unul dintre cei mai importanţi pictori de biserici din România?
Bucureștiul este cunoscut ca orașul în care nu se doarme niciodată, iar distracția nu are limite în cluburile din centru.
Alexabdru și Claudiu, tinerii care au lansat aplicația minune, spun că au fost mirați să afle că Bucureştiul are de vreo 5 ori mai multe poveşti decât Sibiul, Clujul sau Braşovul.
Ideea lor a pornit după o vacanță în Italia, în care au fost sfătuiţi de un localnic ce să viziteze, unde să mănânce o pizza autentică şi care sunt locurile de văzut, altele decât cele la care au acces de obicei turiştii. Întorşi în România, au început să caute poveşti despre oameni şi locuri şi au început să creeze trasee interactive.
Ca să rezolve indiciile, oamenii trebuie să parcurgă un traseu. Si un indiciu este “du-te şi caută acea inscripţie veche!” sau “du-te şi intră în contact cu cineva”.
Practic ce îşi propun aceste indicii este să capteze atenția. Nu se folosește google maps sau hărți pentru a ajunge din punctul A în punctul B. Se pune accent pe atenție și pe orice este în jur.
Cei interesați de astfel de trasee, ar fi fascinați ca la ieșirea din faimosul pasaj cu umbreluțe din Capitală să privească către Biserica Dintr-o zi. Dacă răspund corect indiciilor, află că de legenda care spune că Neagu, fratele domnitorului Radu Mihnea, îşi dorea atât de mult să fie domnitor, încât i-a promis lui Dumnezeu că o să construiască o biserică într-o zi, dacă primeste ajutor. Neagu nu a reuşit nici să o construiască într-o zi, nici să ajungă la conducere, dar biserica a rămas cu numele Dintr-o zi.

 

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co