Stiri

Apicultura, sectorul cu cel mai mare interes pentru finanțare

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale a primit, în perioada 2015 – 2018, peste 17.000 de solicitări de finanţare pentru dezvoltarea fermelor mici.  Valoarea fondurilor europene nerambursabile solicitate depășește două sute de milioane de euro.

Sectorul apicol a beneficiat de cel mai mare interes din partea beneficiarilor, Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale primind aproape cinci mii de cereri de finanţare. De asemenea, micii fermieri au depus aproximativ patru mii de solicitări de finanţare pentru ferme mixte, vegetale şi animale.

Pentru horticultură, s-au depus în jur de trei mii de solicitări de finanţare, iar pentru investiţii în culturi mixte, peste o mie de solicitări.

La polul opus, fermierii au manifestat un interes mai scăzut pentru creşterea porcinelor, pentru care au fost primite doar 85 de solicitări, şi a păsărilor de curte, pentru care numărul cererilor a fost de doar 24.

Sprijinul acordat pentru dezvoltarea fermelor mici este 100% nerambursabil, are o valoare de 15.000 de euro şi se acordă în 2 tranşe.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co