Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Apel la donarea de sânge și plasmă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Sibiu

Este criză de sânge la cel mai mare spital public din judeţul Sibiu. Astfel, managerul unității medicale face apel la populaţie să doneze lichidul vieții.

La spitalul din Sibiu este nevoie şi de plasmă hiperimună, care este necesară bolnavilor diagnosticaţi cu COVID-19.

De altfel, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu continuă să fie unul dintre dintre centre autorizate de Ministerului Sănătăţii pentru Programul de tratament monitorizat al pacienţilor critici cu COVID-19 cu plasmă recoltată de la donatori vindecaţi.

În acest sens, spitalul deţine un echipament de plasmafereză care se află în custodia Centrului de Transfuzie Sanguină Sibiu, unde se pot prezenta potenţialii donatori. Terapia cu plasmă hiperimună recoltată de la convalescenţii COVID-19 este folosităpentru a creşte şansele de vindecare a pacienţilor cu forme grave ale infecţiei cu noul coronavirus. Pentru ca pacienţii din toate centrele să poată beneficia de acest tratament este însă nevoie de cât mai mulţi donatori de plasmă.

Ca urmare, reprezentanții spitalului sibian fac un apel către pacienţii vindecaţi de COVID-19, care sunt potenţiali donatori de plasmă hiperimună, să facă acest gest şi să contribuie la lupta împotriva pandemiei.

Livia Mareş, biolog al Centrului de Transfuzie Sanguină Sibiu (sursa:agerpres.ro)

“Şi persoanele vindecate de COVID-19 sunt aşteptate să doneze plasmă. În acest sens menţionăm că s-a recoltat plasmă COVID până în prezent de la 63 de persoane prin afereză şi de la 374 persoane prin donare normală de sânge. S-au expediat 79 unităţi în judeţul Sibiu şi 142 unităţi altor judeţe până în prezent”.

Toţi cei care vor şi pot să doneze sânge sau plasmă sunt aşteptaţi de luni până vineri, între orele 8,00 – 13,00, la Centrul de Transfuzie Sanguină Sibiu situat în curtea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co