Stiri

Apa Nova asigură calitatea apei cişmelelor

Odată cu sosirea zilelor caniculare, tot mai mulţi bucureşteni se aprovizionează cu apă de la izvoarele şi cişmelele publice. Iar buletinele de analiză publicate periodic de Apa Nova – Compania de Ape Bucureşti (ANCAB), care administrează aceste surse – garantează că apa livrată este potabilă.
Calităţile necesare apei pentru a fi potabilă şi adecvată consumului uman sunt urmărite în timp real, continuu, prin sisteme automate amplasate de către administratorul reţelor bucureştene, Apa Nova, la toate punctele de debitare pentru consumatori.
Printre indicatorii critici de potabilitate, urmăriţi strict prin dispozitivele Apa Nova, se regăsesc pH-ul, conţinutul de clor, amoniu, nitriţi, nitraţi, fier sau aluminiu. Normativele arată că pH-ul trebuie să fie cuprins între 6,5 şi 9,5 unităţi, iar conţinutul de compuşi chimici trebuie să se situeze sub pragurile stabilite prin lege, cum ar fi clorul la 0,5 miligrame/litru, amoniul la 0,5 miligrame/litru, nitriţii la 0,5 miligrame/litru, nitraţii la 50 miligrame/litru, fierul sau aluminiul – sub 200 de nanograme/litru. În cazul Apa Nova, toţi ceşti indicatori nu se apropie decît în proporţie de 10% de pragurile amintite. Desigur, „gustul” apei trebuie să fie neutru, ca şi „mirosul” sau „culoarea”, iar turbiditatea (limpezimea) trebuie să fie evidentă.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co