Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Antarctica, singurul continent din lume fără coronavirus

În plină pandemie de coronavirus, Antarctica este singurul continent pe care SARS-COV-2 nu a ajuns! În aceste condiții, cercetătorii care se pregătesc să pornească spre bazele de cercetare de pe continentul austral doresc să se asigure că nu vor duce cu ei acest virus.

Toţi oamenii de ştiinţă care urmează să călătorească în Antarctica vor rămâne pentru o perioadă de carantină în Noua Zeelandă, anunță oficialii acestei țări.

Prima echipă de cercetători americani care face parte din programul antarctic de cercetare urmează să ajungă zilele acestea în Noua Zeelandă.

Aceștia vor rămâne în carantină timp de 14 zile, pe propria cheltuială, şi vor fi testaţi de două ori de COVID-19 înainte de a porni spre Antarctica la 24 august.

Winston Peters, ministrul neo-zeelandez de Externe (sursa: agerpres.ro)
“Antarctica este singurul continent liber de COVID-19. Susţinerea staţiilor de cercetare din Antarctica prin intermediul Noii Zeelande este de importanţă critică pentru siguranţa şi binele colectiv al oamenilor, inclusiv al neo-zeelandezilor, în Antarctica, şi pentru continuarea unor importante activităţi ştiinţifice pe termen lung”.

Anul acesta, din cauza pandemiei, programele de cercetare din Antarctica au fost reduse la menţinerea unor operaţiuni esenţiale de întreţinere şi de aprovizionare, cu derularea doar a activităţilor ştiinţifice prioritare.
De obicei, un sezon de cercetare în Antarctica durează din august până în martie, cu participarea a peste 3.000 de cercetători şi personal auxiliar.

Din cauza pandemiei, numărul persoanelor care vor ajunge pe continentul austral în acest an este de aproximativ 800. Majoritatea celor care vor ajunge în acest an în bazele de cercetare din Antarctica sunt cercetători din Programul Antarctic al SUA, dar şi din Noua Zeelandă, Italia şi Coreea de Sud.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co