Stiri

Angajații din Apărare, administrație publică și securitate națională, în stradă

Reprezentanții sindicatelor din administraţia publică, asistenţă socială, poliţie şi poliţie de frontieră, grefă judiciară, penitenciare şi probaţiune continuă acțiunile de protest, începute la sfârșitul anului trecut, atât în București, cât și în țară.

Mitinguri au avut loc, miercuri, în faţa Ministerului Finanțelor și cel al Justiţiei, iar acţiuni similare s-au desfășurat în faţa prefecturilor din Prahova, Constanţa şi Mureş.

La Ploiești, zeci de protestatari și-au strigat nemulțumirile. Ei cer, ca și ceilalți colegi ai lor, eliminarea inechităţilor salariale din sistemul public, aplicarea legii-cadru privind salarizarea bugetarilor şi un salariu minim corelat cu creşterea preţurilor de consum.

Salariile angajaţilor din sistemul public au fost plafonate la nivelul lunii decembrie 2020, ca urmare a Ordonanței de Urgenă 226/2020.

În aceste condiţii, sindicaliştii cer Guvernului să renunţe la aceste măsuri şi să aplice legea, aşa cum a fost adoptată de Parlamentul României în 2017.

Liderii protestatarilor au intrat, mai apoi, la discuții cu reprezentanți ai Prefecturii Prahova.

Federaţiile sindicale din aceste domenii avertizează că, în cazul nerezolvării solicitărilor, acţiunile de stradă vor continua pe termen nedeterminat.

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co