Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Angajarea zilierilor, negociată de agențiile de mediere

Un proiect de lege, care urmează a fi aprobat de Guvern, prevede înființarea agențiilor de mediere între cererea și oferta de muncă zilieră, care vor fi acreditate de către Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), prin agențiile pentru ocuparea forței de muncă județene.

Firme specializate, care vor avea statut de ”agenții de mediere între cererea și oferta de muncă zilieră”, se vor ocupa de recrutarea angajaților zilieri pentru angajatori. Noile agenții vor percepe comision doar firmelor angajatoare, dar durata de muncă a tuturor zilierilor recrutați astfel va fi dublată, de la 90 la 180 de zile.
Agențiile de mediere vor putea fi atât societăți înființate pe teritoriul României, cât și firme înființate în state membre ale Uniunii Europene. Cele din urmă nu vor trebui acreditate în România dacă au fost autorizate în acest sens în țara de origine sau dacă intenționează să presteze transfrontalier astfel de servicii pe teritoriul României, cu caracter temporar sau ocazional, trebuind în acest caz doar să notifice autoritățile locale.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co