Stiri

Amenzi uriașe pentru cine are ambrozie și nu o elimină!

Deţinătorii sau administratorii de terenuri din Capitală pe ale căror suprafeţe există ambrozie sunt obligaţi să o elimine. În caz contrar, ei riscă amenzi usturătoare.

Contravaloarea sancţiunilor aplicate se constituie ca venituri la bugetul local al Sectorului 1-6 al municipiului Bucureşti.

Ambrozia este considerată o specie invazivă, extrem de nocivă prin efectul şi cantitatea de polen răspândită în atmosferă, motiv pentru care anul trecut a fost actualizată legislaţia în domeniu pentru combaterea ei şi s-a trecut la aplicarea acesteia şi în Bucureşti.

Astfel, sectoarele Municipiului Bucureşti au obligaţia de a identifica, în fiecare primăvară, terenurile infestate cu ambrozie.

La rândul său, Primăria Capitalei a dispus ca Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti să ia toate masurile legale astfel încât să elimine ambrozia din parcurile şi spatiile verzi pe care le are în administrare.

Astfel, până la data de 30 iunie, proprietarii şi administratorii terenurilor care au primit notificare, au obligaţia să combată și să distrugă ambrozia de pe terenurile lor.

În perioada 1 iulie – 15 iulie, respectiv în perioada 16 – 31 iulie, comisia mixtă constituită la nivelul Capitalei va verifica terenurile şi va aplică sancţiuni proprietarilor sau administratorilor atunci când constată eventuale abateri de la prevederile legale.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co