Stiri

Amenzi pentru parcări în spații verzi

A venit căldura și, odată cu ea, primăriile de sector din Capitală au început acțiunile de sancționare pentru parcările în spații verzi.

Poliția Locală a Sectorului 6 a dat simultan 140 de amenzi pentru parcarea în Parcul Grozăvești și zona Universității Politehnica. În total, șoferii au primit amenzi în valoare de peste 32.000 de lei.

Nu mai permitem, în Sectorul 6, ca spațiile verzi să fie folosite drept parcări! Rog posesorii autoturismelor să respecte legile în vigoare și să nu ne forțeze să aplicăm amenzi!”, a precizat Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6, potrivit comunicatului remis de Primăria Sectorului 6.

De asemenea, de la începutul campaniei „salvați Pipera”, și Poliția Locală a Sectorului 2 a dat peste 1000 de avertismente pentru parcare neregulamentară în zona metroului Pipera. Începând de săptămâna aceasta, autoritățile au anunțat că vor aplica și amenzi.

Staționarea oricărui tip de vehicul sau remorcă pe spaţiile verzi aparținând domeniului public sau privat al Municipiului București este interzisă.

Nerespectarea acestor dispoziţii constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 250 lei la 500 lei, pentru vehiculele cu masa mai mică de 3,5 tone, şi cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei, pentru vehiculele cu masa mai mare de 3,5 tone”, se arată în hotărârea Consiliului Local.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co