Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Alți 100 de români confirmați cu noul coronavirus în Germania

100 de români din localitatea germană Magdeburg au fost confirmați cu noul coronavirus, a anunțat, miercuri, Ministerul Afacerilor Externe.

Autorităţile locale au instituit carantina pentru 19 imobile în care locuiesc 523 de persoane, iar respectarea acesteia este supravegheată de către echipaje de poliţie.

În acest context, a fost stabilit un sistem de aprovizionare cu alimente şi produse de strictă necessitate. Totodată, a fost instituită o linie telefonică specială la care persoanele afectate pot obţine informaţii cu privire la reglementările specifice carantinei şi pot solicita furnizarea de alimente sau alte produse necesare.

Informaţiile sunt asigurate atât în limba germană, cât şi în limba română.

Totodată, MAE precizează că, până la acest moment, la nivelul Ambasadei României la Berlin nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară cu privire la situaţia menţionată.

Sute de români din Germania au fost infectați cu noul coronavirus , în ultimele zile, mulți dintre ei angajați în abatoare din această țară.

De la izbucnirea epidemiei, în Germania au fost înregistrate peste 192.000 de cazuri și aproape 9.000 de decese. Rata de transmitere s-a triplat însă în ultimele zile.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co