Imobiliare Valea Prahovei
EXTERN

Alertă de tsunami după seismul din Noua Zeelandă

Alertă de tsunami în Noua Zeelandă! Un cutremur puternic cu magnitudinea estimată iniţal la 7.4 grade pe scara Richter a avut loc duminică dimineaţa în Christchurch, potrivit anunțului făcut de Institutul american de geofizică (USGS), citat de Mediafax. Ulterior cutremurul a fost revizuit la 7,8 grade magnitudine, iar autorităţile menţin starea de alertă.

Seismul s-a produs duminică la ora 11.02 UTC (13.02, ora României) şi a avut epicentrul la o adâncime de zece kilometri, potrivit USGS.

Epicentrul cutremurului a fost localizat la 53 de kilometri nord-est de orăşelul Amberley din regiunea Canterbury pe insula de sud a Noii Zeelande şi la 93 de kilometri nord-est de oraşul Christchurch.

Seismul s-a resimţit şi în capitala ţării, Wellington, aflată la peste 200 de kilometri depărtare.

În 2011, oraşul Christcurch a fost lovit de un cutremur cu o magnitudine de 6,3 grade, care a provocat decesul a 185 de persoane.

Autorităţile din Noua Zeelandă au emis o avertizare de tsunami pentru întreaga coastă de est a ţării.

O serie de replici s-au înregistrat în orele următoare, unele având o magnitudine de 6,1 grade.

Mai multe clădiri s-au prăbuşit în localitatea Kaikoura, iar multe alte clădiri au fost avariate în această. O serie de drumuri de pe insula sudică au fost puternic afectate de seism.

Autorităţile menţin starea de alertă după puternicul cutremur din Noua Zeelandă ce a fost urmat de un tsunami şi avertizează populaţia ce locuieşte în zona de coastă să caute adăpost în zone mai înalte, informează The Associated Press.

Sursa: Mediafax

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co