EXTERN

Alertă de tsunami după seismul din Noua Zeelandă

Alertă de tsunami în Noua Zeelandă! Un cutremur puternic cu magnitudinea estimată iniţal la 7.4 grade pe scara Richter a avut loc duminică dimineaţa în Christchurch, potrivit anunțului făcut de Institutul american de geofizică (USGS), citat de Mediafax. Ulterior cutremurul a fost revizuit la 7,8 grade magnitudine, iar autorităţile menţin starea de alertă.

Seismul s-a produs duminică la ora 11.02 UTC (13.02, ora României) şi a avut epicentrul la o adâncime de zece kilometri, potrivit USGS.

Epicentrul cutremurului a fost localizat la 53 de kilometri nord-est de orăşelul Amberley din regiunea Canterbury pe insula de sud a Noii Zeelande şi la 93 de kilometri nord-est de oraşul Christchurch.

Seismul s-a resimţit şi în capitala ţării, Wellington, aflată la peste 200 de kilometri depărtare.

În 2011, oraşul Christcurch a fost lovit de un cutremur cu o magnitudine de 6,3 grade, care a provocat decesul a 185 de persoane.

Autorităţile din Noua Zeelandă au emis o avertizare de tsunami pentru întreaga coastă de est a ţării.

O serie de replici s-au înregistrat în orele următoare, unele având o magnitudine de 6,1 grade.

Mai multe clădiri s-au prăbuşit în localitatea Kaikoura, iar multe alte clădiri au fost avariate în această. O serie de drumuri de pe insula sudică au fost puternic afectate de seism.

Autorităţile menţin starea de alertă după puternicul cutremur din Noua Zeelandă ce a fost urmat de un tsunami şi avertizează populaţia ce locuieşte în zona de coastă să caute adăpost în zone mai înalte, informează The Associated Press.

Sursa: Mediafax

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co