Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Alegeri prezidențiale 2019: Românii din Diaspora au votat primii

Românii din Noua Zeelandă, Australia, Japonia, Coreea de Sud, Filipine, China, Malaezia şi Singapore sunt primii care au votat în Diaspora la alegerile prezidențiale din acest an.

Ulterior, s-au deschis secţiile din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, dar și cele Italia, Spania, Franţa şi Germania. Astfel, zeci de mii de compatrioți și-au exprimat deja opțiunea în privința viitorului președinte al țării.

Acestora li se adaugă aproximativ 25.000 de voturi prin corespondenţă, potrivit portalului Biroului Electoral Central.

Cele mai multe secţii de votare pentru români sunt în Spania, Italia, Germania, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, precum și în Franța.

SECȚII DE VOTARE PENTRU ROMÂNII DIN DIASPORA
1. – Spania – 143 , în 99 de localităţi
2. – Italia – 142
3. – Germania – 79
4. – Marea Britanie şi Irlanda de Nord – 72
5. – Franţa – 50 de secţii

În premieră, anul acesta, românii din afara granițelor au la dispoziţie trei zile pentru a vota la urne în cele peste 800 de secţii de votare. Asta pentru a fi evitate cozile interminabile și scandalul de la alegerile precedente. Europarlamentarii PNL Rareș Bogdan și Robert Sigartău au votat deja la Roma, la Academia di Romania.

Dreptul de vot poate fi exercitat la oricare din secţiile organizate în afara ţării, pe baza unui document de identitate valabil în ziua votării.
În eventualitatea unui al doilea tur, românii din diaspora pot vota la urne în zilele de 22, 23 şi 24 noiembrie.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co