Stiri

Alegerea lui Ludovic Orban ca preşedinte al Camerei Deputaţilor, constituțională!

Curtea Constituţională a României a respins, joi, sesizarea Alianţei pentru Unirea Românilor în privința alegerii președintelui Camerei Deputaţilor!

Comunicat CCR

“În şedinţa din data de 14 ianuarie 2021, Curtea Constituţională a examinat, în cadrul controlului constituţionalităţii hotărârilor Parlamentului, sesizarea de neconstituţionalitate a Hotărârii Camerei Deputaţilor pentru alegerea Preşedintelui Camerei Deputaţilor, obiecţie formulată de Grupul parlamentar al Alianţei pentru Unirea Românilor. În urma deliberărilor, Curtea, cu majoritate de voturi, a respins sesizarea, ca inadmisibilă”.

Decizia este definitivă şi general obligatorie.

George Simion, copreşedintele AUR. anunţa pe 22 decembrie că va sesiza Curtea Constituţională în privinţa modului în care a fost aleasă conducerea Camerei Deputaţilor.

Gabriel Andronache, liderul deputaţilor PNL, a solicitat ca şedinţa de plen să fie prelungită, după depunerea jurământului de către deputaţi, pentru alegerea preşedintelui Camerei.

Reprezentanţii AUR s-au opus acestui demers, iar preşedintele de şedinţă, reprezentant al Alianţei pentru Unirea Românilor, a închis lucrările plenului şi a plecat de la tribună. După mai multe discuţii în contradictoriu, reprezentanţii AUR au părăsit sala.

Ulterior, şedinţa plenului Camerei Deputaţilor a fost reluată, în noaptea de 21 spre 22 decembrie, iar preşedinte de şedinţă a fost un alt decan de vârstă – Iusein Ibram de la grupul minorităţilor naţionale.

În cele din urmă, preşedintele Camerei Deputaţilor a fost ales Ludovic Orban, liderul liberalilor.

Ilustratie stirea noastra din 22 decembrie: AUR reclamă numirea conducerii Camerei Deputaţilor și va face sesizare la CCR

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co