Stiri

Alarmat! Peste 50.000 de infectări, într-o singură zi, în India

Situația este dispertă în India, care a raportat peste 50.000 de cazuri de SARS-CoV-2 într-o singură zi.

India este una dintre cele mai afectate țări de coronavirus din lume, cu peste 1,5 milioane de îmbolnăviri, de la izbucnirea pandemiei!
Oficialii locali din sănătate au anunțat și 775 de decese asociate COVID-19 numai în ultimele 24 de ore, care au ridicat bilanţul total al victimelor la aproape 35.000!

Numărul total al persoanelor care s-au vindecat de coronavirus în India a depăşit, însă, pragul de 1 milion, iar rata de recuperare medicală este de pete 64%.

India a urcat pe locul al treilea în clasamentul global al celor mai afectate ţări prin prisma numărului de cazuri confirmate, după Statele Unite şi Brazilia, dar rata deceselor de COVID-19 din această ţară – a doua ca populaţie din lume – a scăzut la 2,23%, una dintre cele mai mici la nivel global.
De altfel, un studiu recent arată că mai mult de jumătate dintre locuitorii care trăiesc în unele dintre cele mai mari mahalale din Mumbai au dezvoltat anticorpi împotriva noului coronavirus. Astfel, se explică numărul mare de persoane care s-au recuperat de pe urma infectării cu SARS-CoV-2.
Acesta pare să fie unul dintre cele mai ridicate niveluri de imunizare a populaţiei cunoscute pe plan mondial.
Descoperirea ar putea să explice scăderea accelerată a infectărilor în zonele dens populate din Mumbai, în pofida unei creşteri totale a numărului de cazuri raportate în întreaga ţară.
Recent, s-a trecut în India la cea de-a treia etapă de relaxare a restricţiilor propuse de guvernul indian, iar interdicţia ce vizează părăsirea locuinţelor pe timpul nopţii a fost ridicată, scrie presa internsațională preluată de Agerpres.
Școlile, serviciile de metrou, cinematografele şi barurile vor rămâne, însă, închise în India până pe 31 august.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co