Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Alarmant! Sute de turiști români blocați pe o insulă din Grecia!

Au plecat în vacanță, dar totul s-a transformat într-un calvar! Sute de români se numără printre cei peste 1.500 de turişti blocaţi de mai multe zile pe insula Samothraki.

Feribotul “SAOS II” care făcea legătura între insulă şi oraşul Alexandroupolis din Grecia continentală s-a defectat săptămâna trecută, iar nava trimisă să suplinească lipsa feribotului s-a stricat şi ea.

Turiştii care nu pot părăsi insula sunt indignați și panicați. Autorităţile au permis unor să doarmă în clădiri ale administraţiei locale, iar alții şi-au instalat corturi în apropierea portului.

Printre cei aproximativ 1.500 de turişti blocaţi pe insulă se numără români, bulgari, sârbi, francezi, englezi şi italieni.

Situația s-a agravat,luni seară, când a izbucnit şi un incendiu de vegetaţie pe insulă. Pompierii au reuşit, însă, să izoleze focarul.

Grecia se confruntă, de altfel, cu mari probleme din cauza incendiilor de vegetație, iar Ministerul Afacerilor Extrene a informat în repetate rânduri românii, în ultimele zile, în privința acestui pericol.

Peste 120 de pompieri, ajutaţi de elicoptere şi alte aeronave, se luptă să stingă un incendiu de vegetaţie izbucnit, marţi, pe insula Evia din Marea Egee, care a generat un nor gros de fum ce a acoperit părţi din Atena.

O mănăstire de pe insulă a fost deja evacuată şi autorităţile urmau să evacueze două sate din apropiere.

Nu au fost raportate, deocmadată, victime și se estimează că forţa vântului va scădea.

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co