Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Alarmant! Numărul de cazuri de rujeolă a crescut cu 300%

Date îngrijorătoare de la Organizația Mondială a Sănătății! Numărul de cazuri de rujeolă a crescut cu 300% în primele trei luni ale anului 2019, în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Cauza? Scăderea ratei vaccinării.

„Acesta este al treilea an consecutiv în care înregistrăm creşteri (…) Chiar dacă datele sunt provizorii, ele indică un trend. Multe ţări se confruntă cu epidemii de rujeolă, iar toate regiunile lumii înregistrează din ce în ce mai multe cazuri”,

Și în România, avem de-a face cu o situație îngrijorătoare în ceea ce preivește rujeola. Ultimele raportări ale Institutului Național de Sănătate Publică arată că, până la data de 12 aprilie 2019, au fost înregistrate peste16.000 de îmbolnăviri și 62 de decese din cauza rujeolei.

Reprezentanții Organizaţiei avertizează că zona cea mai afectată de această creştere este Africa. Acest continent a înregistrat o creştere de 700% a numărului de cazuri de rujeolă faţă de anul trecut, în special din cauza ratei scăzute a vaccinării.

Oficialii Organizației Mondială a Sănătații atrag, totuși, atenția că doar unul din zece cazuri de rujeolă se raportează la nivel mondial, ceea ce înseamnă că numărul total al îmbolnăvirilor ar putea fi mult mai mare.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co