Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Ajutoare pentru echipajele SMURD din Capitală care acţionează în cazurile COVID-19

Incidența crescută a contagierilor cu noul coronavirus în Capitală a dus la dublarea solicitărilor la ambulanță, în ultimele zile, iar personalul este depășit, la fel și resursele. În spitale, este și mai rău, nu mai sunt locuri la Terapie Intensivă și s-au redeschis de urgență câteva unități mobile pentru bolnavii cu acest temut virus.

Pentru a face față situației, zece maşini din tot atâtea judeţe au sosit, miercuri, în Bucureşti, în sprijinul echipajelor SMURD care acţionează în cazurile COVID-19.

Daniel Vasile, ISU Bucureşti-Ilfov (sursa: agerpres.ro)

“Numărul de solicitări, în ultimele 24 de ore – au fost 160 de cazuri şi 100 de decontaminări, pentru că pot fi luaţi mai mulţi pacienţi cu un singur mijloc de transport. Acţionează echipajele SMURD, aproximativ 40 de resurse – şi avem deja cinci maşini din ţară care ne ajută, au rolul de a prelua medicii de la SABIF şi medicii de la DSP, pentru a-i deplasa acasă la oameni pentru testare şi consult. În afară de cele cinci maşini, astăzi au mai venit încă zece maşini din zece judeţe”.

El a precizat că numărul solicitărilor către SMURD a crescut constant, câte cinci – zece cazuri, iar miercuri numărul cazurilor s-a dublat faţă de data de 17 februarie, de la 50 la 100.

Daniel Vasile, ISU Bucureşti-Ilfov (sursa: agerpres.ro)

“A crescut numărul de cazuri în ultima vreme, fapt care se vede şi la preluarea pacienţilor în spitale, se observă şi prin faptul că sunt situaţii în care nu pot preda pacientul în spital pentru că e deja plin şi trebuie să facă relocare – au început deja să se vadă lucrurile astea”.

De la începutul epidemiei în România, în urma cu mai bine un an, în Capitală s-au înregistrat peste 142.500 de infectări, dintre care 1.245 în ultimele 24 de ore.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co