Stiri

Activitatea PFA-urilor este considerată vechime în muncă. Legea, promulgată

Cei care dețin PFA-uri primesc o veste mult așteptată de la autorități! Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului cu privire la desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale. Practic, prin acest act normativ, activitatea economică desfăşurată ca PFA este recunoscută ca vechime în muncă şi, după caz, vechime în specialitate.

Prevedere Lege PFA

“Perioada în care o persoană fizică autorizată desfăşoară activităţi economice în temeiul prezentei ordonanţe de urgenţă constituie vechime în specialitate cu îndeplinirea următoarelor condiţii: a) activitatea economică pe care o desfăşoară a produs venituri nete în anul supus recunoaşterii vechimii a căror valoare este cel puţin egală cu nivelul a de 12 ori salariul minim brut pe ţară garantat în plată stabilit potrivit legii în anul respectiv; b) este înregistrată la registrul comerţului cu un singur cod CAEN de activitate sau cu codul CAEN principal de activitate pentru care se doreşte recunoaşterea vechimii”.

De asemenea, vechimea în muncă şi, după caz, vechimea în specialitate este considerată perioada în care PFA a desfăşurat activitate economică şi a achitat contribuţiile, taxele şi impozitele legale. Nu este, insă, luată în considerare perioada în care PFA nu a avut activitate generatoare de venit sau activitatea a fost suspendată.

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co