Stiri

Act disperat! Primar în greva foamei pentru un serviciu de ambulanţă

A intrat în greva foamei pentru un serviciu de ambulanţă în orașul său. La acest act disperat a recurs Lucian Morar, primarul din Ulmeni, judeţul Maramureş, portrivit Mediafax.

Edilul, membru PMP, a declarat că, principala sa nemulţumire este legată de faptul că, la acest moment, în România, criteriile politice sunt principalul factor determinant în vederea alocării de fonduri în Sănătate

„Am început de la 9 jumătate greva foamei în faţa sediului Ministerului Sănătăţii. Acest gest este un strigăt împotriva unui sistem bolnav. În 2019, în România, Sănatatea se împarte pe criterii politice. Consider că prin decizia Ministerului, oraşul Ulmeni a fost discriminat rasial, etnic si politic”.

Primarul din Ulmeni a mai precizat şi că decizia ministrului Sănătăţii de a deschide o staţie de ambulanţă în comuna Ariniş, din judeţul Maramureş, este una influenţată strict de culoarea politică a primarului de acolo, şi mai puţin de nevoile medicale pe care oraşele le au.

Edilul a ţinut să precizeze şi faptul că, situaţia e cu atât mai complicată cu cât oraşului Ulmeni îi este arondat un număr de 7 sate, iar în zonă, nu există nicio substaţie a Serviciului de Ambulanţă şi nici vreun spital care să poată gestiona urgenţele, cea mai apropiată unitate spitalicească fiind la Baia Mare, la o distanţă de aproximativ 50 de kilometri.

Lucian Morar este hotărât să rămână în greva foamei până când acestă situație va înceta și vor fi luate măsuri care se impun.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co