Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Accident feroviar la Feteşti. Mai multe vagoane de marfă, distruse

Accident feroviar, miercuri noapte în triajul staţiei de la Feteşti. Două trenuri private de marfă s-au ciocnic, iar mai multe vagoane au fost distruse. Nu s-au înregistrat victime, doar pagube materiale, informează ISU Ialomiţa.
Comunicat IPJ Ialomiţa

“În cursul nopţii trecute, poliţiştii Postului Poliţie Transporturi Feroviare Feteşti au fost sesizaţi prin 112 cu privire la faptul că două trenuri de marfă s-au ciocnit, un tren a intrat în spatele celuilalt, în triajul staţiei CF Feteşti. Firul 1 şi 2 de circulaţie au suferit avarii la terasamente de cale ferată şi linia de electrificare. În urma evenimentului, mai multe vagoane de marfă au fost distruse”.

Mecanicul locomotivei care a ciocnit un tren care staționa, în triajul staţiei Feteşti, avea o alcoolemie de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, informează IPJ Ialomiţa.

Comunicat IPJ Ialomiţa

“Mecanicul de locomotivă al trenului care ar fi impactat celălalt tren a fost testat alcoolscop. A rezultat o alcoolemie de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a fost transportat la Spitalul Municipal Feteşti în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei”.

Traficul feroviar a fost deviat pe ruta Feteşti – Ţăndărei – Slobozia Veche – Ciulniţa. Din această cauză, au fost întârzieri de sute de minute în circulaţia trenurilor spre şi dinspre Litoral.

Operatorul privat al cărui tren a provocat accidentul de miercuri noaptea de la Feteşti nu va mai putea efectua operaţiuni de transport feroviar, ca urmare a restricţionării certificatului de siguranţă, a anunţat Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor.

“Cu siguranţa feroviară nu are dreptul nimeni să se joace. Tocmai am încheiat o şedinţă de urgentă cu autorităţile din sistemul de siguranţă feroviară. Concluziile sunt următoarele: operatorul privat al cărui tren a provocat accidentul de noaptea trecută, de la Feteşti, nu va mai putea efectua operaţiuni de transport feroviar ca urmare a restricţionării certificatului de siguranţă. Autoritatea pentru Siguranţă Feroviară va declanşa controale la operatorii de transport feroviar de marfă şi de călători, în care va verifica respectarea normelor de siguranţă; la nivelul ministerului va fi elaborat un nou act normativ, care va înăspri sancţiunile pentru încălcarea normelor de siguranţă atât pentru operatori, cât şi pentru personalul acestora”, a scris Drulă pe Facebook.

Aceste decizii vin după al treilea incident feroviar care implică trenuri de marfă în România, în ultima perioadă.

Poliţiştii continuă cercetarea la faţa locului, alături de celelalte autorităţi competente în domeniu, pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor producerii evenimentului feroviar.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co