Stiri

Abuzuri în aplicarea legii drepturilor de autor

Deputatul PNL Suceava Bogdan Gheorghiu reclamă ilegalitățile și abuzurile în aplicarea legii drepturilor de autor și a drepturile conexe. Acesta i-a cerut noului ministru al culturi, Lucian Romașcanu, lămuriri despre această lege, aflată în prezent în dezbatere.
Colectorii de fonduri pentru drepturile de autor sunt acreditaţi de Ministerul Culturii, prin Oficiul Român pentru Drepturi de Autor (ORDA).
Până în acest moment au existat o serie de întâlniri între Asociaţiile Difuzorilor Locali şi Comisia de Cultură a Senatului, în cadrul cărora s-au propus o serie de amendamente.
Bogdan Gheorghiu, membru în Comisia pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă a Camerei Deputaţilor îi acuză pe colectorii de fonduri de abuzuri foarte grave. Totodată, el a precizat că: ”ORDA trebuie să ţină o evidenţă clară a activităţii acestora, trebuie să fie un mediator între radiodifuzori şi ceilalţi plătitori şi CREDIDAM şi alte organisme de colectare a fondurilor. Pentru că acolo se întâmplă lucruri ciudate”
Deputatul PNL a spus că aceste abuzuri au dus la faliment o mulţime de posturi locale de radio şi de televiziune, aflate în incapacitate de a plăti sumele uriaşe cerute de colectorii de fonduri pentru drepturile de autor.
Parlamentarul sucevean speră ca noul ministru al Culturii să aibă, în ceea ce priveşte acest subiect, o atitudine diferită faţă de fostul ministru, Ionuţ Vulpescu.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co