Stiri

A sunat clopoțelul în condiții speciale pentru 2.800.000 de elevi şi preşcolari

Aproximativ 2.800.000 de elevi şi preşcolari au început noul an şcolar în condiţii speciale, din cauza pandemiei de coronavirus. Astfel, unii dintre ei vor învăţa online, alţii în sistem hibrid sau cu prezenţă în clasă.

Mai exact, 12.423 de unităţi de învăţământ vor funcţiona în scenariul verde, 4.915 unităţi în scenariul galben şi 263 de unităţi în scenariul roşu, a anunțat Monica Anisie, ministrulul Educaţiei.

La început de nou an școlar…altfel, președintele Klaus Iohannis le-a transmit un mesaj elevilor și profesorilor.

Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, punctează faptul că nu există “condiţii ideale” pentru începerea anului şcolar, motiv pentru care a făcut apel la sprijinul şi înţelegerea elevilor din oraş, pe care îi asigură însă că vor continua investiţiile în şcoli, atât în extinderea celor aglomerate, cât şi în dotarea necesară desfăşurării cursurilor online.

“Dragi elevi, pandemia de coronavirus ne-a schimbat complet rutina şi obişnuinţele, iar noul an şcolar, care tocmai începe, nu face excepţie. Nu sunt condiţiile ideale, dar situaţia impune măsuri speciale. Noi am depus toate eforturile pentru ca voi să învăţaţi cât mai în siguranţă la şcoală, iar celor care vor învăţa online, am încercat să le oferim condiţiile pentru a-şi putea desfăşura orele. Nu ne vom opri însă şi vom continua proiectele începute pentru extinderea mai multor şcoli aglomerate, iar în egală măsură vom aloca fonduri pentru a cumpăra cele necesare protecţiei voastre şi pentru orele online. Siguranţa voastră este prioritară pentru noi. Nu va fi un an şcolar obişnuit şi de aceea avem nevoie şi de sprijinul şi înţelegerea voastră”,  a spus primarul Astrid Fodor, pe pagina de Facebook a Primăriei Sibiu.

La rândul său, generalul-locotenent Daniel Petrescu, șeful Statului Major al Apărării, îşi exprimă convingerea că şi în actualul context epidemiologic se pot asigura condiţiile necesare fiecărui elev pentru a continua pe drumul formării intelectuale.

Acesta a subliniat și că măsurile pentru limitarea efectelor pandemiei nu trebuie să afecteze calitatea actului educaţional în instituţiile militare.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co