Stiri

A patra zi de pelerinaj! Credincioși din toată țara în Capitală, la moaștele Sf. Dumitru

Continuă cel mai mare pelerinaj dedicat Sfântului Dimitrie cel Nou, protectorul Bucureştiului. De vineri, de când a început pelerinajul, zeci de mii de credincioşi au ajuns pe Dealul Mitropoliei, la Catedrala Patriarhiei. Copii, părinți și bunici aduc cu ei flori și când ajung la raclă spun cele mai puternice rugăciuni pentru a li se îndeplini cele mai mari dorințe.
La Patriarhia Română au fost aduse special pentru această sărbătoare şi moaștele altor doi sfinți, Sfântul Ierarh Dionisie, Episcopul Cetăţii Albe – Ismail, și Sfânta Muceniţă Filofteia de la Curtea de Argeş.Legenda spune că Sfântul Dimitrie cel nou s-a născut la sud de Dunăre în satul Basarabov şi a trăit în credinţă şi rugăciuni, într-o peşteră săpată într-o stâncă de lângă un râu.
La câţiva ani de la moartea sa, localnicii au văzut deasupra apei o flacără. Au crezut că este o comoară și au cercetat acel loc. I-au găsit trupul intact. Moaștele Sfântului au fost aduse în Bucureşti în 1774.

Credinciosii spun că, de-a lungul timpului, a salvat oraşul de holeră şi de secetă.
Pelerinii sunt rugați să respecte momentul când ajung la Sfintele moaște din baldachinul care se află în curtea Catedralei Patriarhiei și să se roage în liniște.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co