Stiri

A murit un muncitor român de la abatorul din Birkenfeld – Germania

Problemele nu contenesc cu muncitorii români care lucrează la abatoarele din Germania. A murit un compatriot care lucra la o companie de prelucrare a cărnii din localitatea Birkenfeld, unde au fost înregistrate cazuri de infectare cu noul coronavirus, a confirmat Ministerul Afacerilor Externe.

Comunicat MAE

“Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Consulatului General al României la Stuttgart, a fost notificat de către reprezentanţii companiei angajatoare cu privire la decesul unui cetăţean român care îşi desfăşura activitatea în cadrul unei companii de prelucrare a cărnii din Birkenfeld”.

MAE mai informează că persoana în cauză fusese testată negativ la infecţia cu SARS-CoV-2 de două ori, în cadrul verificărilor efectuate întregului personal, ultima dată în cursul săptămânii precedente.

Familia a fost înştiinţată cu privire la deces, iar angajatorul se va ocupa de formalităţile de repatriere a trupului neînsufleţit și va suporta cheltuielile aferente.

Ministerul Afacerilor Externe a arătat că, prin intermediul Consulatului General al României la Stuttgart, este în contact cu reprezentanţii companiei pentru a acorda asistenţa necesară cu privire la procedura necesară repatrierii trupului neînsufleţit şi eliberarea certificatului de deces.

La sfărșitul lunii aprilie, peste 200 de muncitori români fuseseră confirmați cu noul coronavirus la abatorul din Birkenfeld.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co