Stiri

A murit marele compozitor italian Ennio Morricone! Avea 91 de ani

Doliu în lumea muzicală internațională! A încetat din viață marele compozitor italian Ennio Morricone, la vărsta de de 91 de ani.

Morricone a murit în noaptea de duminică spre luni, într-o clinică din Roma, unde se afla internat de câteva zile după ce căzuse şi-şi rupsese femurul.

Familia lui Ennio Morricone va organiza funeralii private, a anunţat prietenul şi avocatul compozitorului, citați de presa internațională.

Ennio Morricone, distins cu premiul Oscar, a scris muzica pentru ”Once Upon a Time in the West”. El a fost autorul a peste 400 de coloane sonore din filme şi producţii de televiziune.
Comisia Europeană i-a adus un omagiu regretatului compositor, considerat unul dintre “marii artişti europeni” din ultimele decenii.

“Prin stilul său inimitabil şi melodiile sale legendare, a ridicat conceptul de muzică de film la nivel de capodoperă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului comunitar.

Potrivit oficialilor Comisiei Europene, marele compozitor italian a lăsat ca moştenire “un tezaur de peste 500 de compoziţii” care vor servi la “prezervarea talentului său pentru generaţiile viitoare”.

Ennio Morricone a colaborat cu unii dintre cei mai reputaţi regizori internaţionali din a doua jumătate a secolului al XX-lea, precum ” De Palma şi, desigur, Sergio Leone.

Deşi Morricone şi-a dezvoltat mare parte a carierei sale în producţiile cinematografice americane, muzicianul italian a refuzat întotdeauna “ideea de a se exila la Hollywood şi a preferat să lucreze din Europa, mai concret de la Roma, un oraş pe care l-a iubit în mod special”.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co