Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

A început ridicarea maşinilor din Capitală parcate neregulamentar

Atenție unde vă parcați autoturismele în Capitală. A început ridicarea celor staționate neregulamentar!

Daniel Răşică, directorul Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti  

„La oprire avem între două şi trei puncte de amendă, punctul fiind de 145 de lei, precum şi 2 puncte de penalizare la permis. În funcţie de gravitatea faptei, agentul constatator decide dacă amenda este de două sau de trei puncte. Dacă este pe trecerea de pietoni, este clar că amenda se duce în 3 punte”.

 

Pe lângă taxa de ridicare de 500 de lei, şoferii trebuie să plătească şi amenda pentru oprire sau staţionare neregulamentară. Astfel, un şofer neglijent poate ajunge să plătească 1.225 de lei.

Daniel Răşică, directorul Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti

„La staţionarea neregulamentară, sancţiunea este de 4-5 puncte amendă şi trei puncte la permis. Oprirea este între 0 secunde şi 5 minute, iar ce depăşeşte 5 minute este staţionare, aşa cum prevede Codul Rutier. (…) Important de ştiu este că în cazul în care şoferul se prezintă la maşină în timpul în care se face ridicarea, această ridicare nu se mai execută, iar şoferului i se aplică sancţiunea conform codului rutier, şi contravaloarea serviciului de ridicare, fără transport şi depozitare”.

 

Agenţii constatatori înregistrează, de regulă, foto sau video, cu ajutorul unor mijloace tehnice certificate, zona staţionării vehiculului și consemnează acest lcuru în procesul verbal de constatare a contravenţiei.

Transportul automobilului se face pe platforme auto. Perioada maximă de depozitare a vehiculelor ridicate este de un an.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co