Stiri

A început, oficial, marele bal olimpic de la Tokyo

S-a dat startul oficial al Jocurilor Olimpice de la Tokyo, amânate cu un an din cauza pandemiei de coronavirus

Ceremonia de deschidere a fost mult mai sobră decât la alte ediţii și fără prezența publicului larg, așa cum, de altfel, anunțaseră organizatorii. Spectacolul, însă, nu a lipsit și a fost urmărit pe stadionul cu o capacitate de 68.000 spectatori de aproximativ 1.000 de personalităţi, între care împăratul Japoniei, Naruhito, preşedintele CIO, Thomas Bach, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, şi Prima Doamnă a SUA, Jill Biden.

Ei au asistat și la tradiţionala defilare a celor 206 delegaţii de sportivi, dar şi la aprinderea vasului olimpic cu flacăra care marchează tradiţionalul debut al Jocurilor.

Oficialii niponi au decis în această lună ca majoritatea probelor de la JO să aibă loc cu porţile închise, pentru a reduce cât mai mult riscurile de infectare cu noul coronavirus.

Numeroşi japonezi se tem că Jocurile vor duce la creşterea abruptă a numărului de contaminări.

România participa la JO de la Tokyo cu o delegație de 101 sportivi care concurează la 17 discipline. Trei dintre tricolori vor avea şansa să câştige o medalie încă din întrecerile de sâmbătă, din ziua a doua a Jocurilor. Este vorba despre Laura Georgeta Ilie la puşcă aer comprimat 10 m feminin şi scrimerii Ana-Maria Popescu (spadă) şi Iulian Teodosiu (sabie).

Altfel, în concursul de gimnastică artistică, uzbeca Oksana Ciusovitina va participa la a opta ediţie a Jocurilor Olimpice din cariera sa. Este un fenomen de longevitate într-un sport dominat adesea de adolescenţi și va deveni, astfel, cea mai vârstnică gimnastă din istoria Jocurilor.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co