Stiri

A fost declarată epidemie de gripă în România

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat, azi dimineaţă că e declarată epidemie de gripă, deoarece au fost înregistrate trei săptămâni epidemice consecutiv şi sunt 54 de decese din cauza bolii.

Potrivit ministrului Sănătăţii, această formă de gripă are forme de manifestare uşoare şi medii.

Pintea a explicat: „Nu putem afirma că ne confruntăm cu un sezon gripal mai sever faţă de sezonul precedent, ci că s-a înregistrat un număr mai mare de decese, mai devreme. (…)Măsurile pe care Ministerul le-a transmis în teritoriu încă de la debutul sezonului gripal din 17 ianuarie sunt cele care se aplică şi în cazul în care se constată epidemia”.

De asemenea, vaccinarea rămâne şi în perioada următoare soluţia pentru prevenirea îmbolnăvirilor, arată ministrul: „Specialiştii estimează că această circulaţie intensă se va menţine inclusiv în luna februarie”.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea a anunţat că din cei 54 de români care au murit din cauza gripei, 49 sufereau şi de alte boli.

Totodată, aceasta a spus că spitalele nu au făcut raportări corecte ale cazurilor de îmbolnăviri.

Specialişii spun că virusul gripal va circula intens până în martie, apoi se va estompa, dar măsurile de precauţie trebuie ţinute până în aprilie.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co