Stiri

Piaţa terenurilor din Bucureşti este în creştere!

Piaţa terenurilor din Bucureşti este în creştere! Aceasta a atins în 2016 un nou record în volum, fiind tranzacţionate loturi cu o suprafaţă cumulată de 110 hectare, în creştere cu 144% faţă de 2015.

Piaţa a fost impulsionată de sectorul rezidenţial, care a atras investitori în zona de nord a oraşului, dar şi de sectorul logistic, care continuă să se dezvolte în partea de vest a Capitalei.

Interesului pentru sectorul rezidenţial din nordul Capitalei revine după o lungă perioadă de activitate scăzută. Datele centralizate de Institutul Naţional de Statistică arată că anul trecut în Sectorul 1 al Capitalei au fost date în folosinţă doar 380 de locuinţe noi, dintr-un total de 3.838 de unităţi locative livrate la nivelul Bucureştiului.

Pe de altă parte, activitatea de tranzacţionare pe segmentul terenurilor destinate clădirilor de birouri a fost mai scăzută. Cele mai căutate au fost loturile mai mici din zone centrale, precum Calea Victoriei, unde un grup belgian a cumpărat un lot de peste 5.000 de metri pătraţi în vederea dezvoltării unui nou proiect.

Şi prețurile apartamentelor au crescut crește uşor în 2017, cu 5-6%. Guvernul a decis să aloce un fond mai mic de garanții față de 2016, așa că vor fi puțini cei care își vor putea cumpăra o locuință astfel.

De altfel, mulți nu se încadrează în plafonul maxim oferit de bănci, pentru că își doresc apartamente mai mari, de 3 sau 4 camere. Ei au la dispoziție însă creditele imobiliare, care sunt acum la fel de avantajoase ca cele luate cu Prima Casă.

Piața rezidențială de lux a avut creșteri constante de-a lungul anilor, atât în ceea ce privește vânzarea de apartamente, cât și cea a vilelor, mai ales a celor situate în centrul și nordul Capitalei. Majoritatea apartamentelor de lux costă între 150.000 și 300.000 de euro, în timp ce prețul unei case poate ajunge și la 1 milion de euro, în funcție de zonă și de suprafața locuinței.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co