Stiri

99 de ani de închisoare pentru avort! Legea, la un pas de adoptare în SUA

Avortul interzis în aproape toate formele sale, cu excepţia situaţiilor în care sarcina pune în pericol sănătatea mamei! Asta prevede o lege care a primit girul Senatului în Alabama.

Dacă proiectul primeşte și aprobarea guvernatorului republican Kay Ivey, ar deveni cea mai severă lege din Statele Unite. Mai multe organizaţii americane au anunţat deja că vor contesta în justiţie actul normativ.

Legi care limitează dreptul la avort au fost introduse în acest an în 16 dintre cele 50 de state americane. Patru dintre acestea, Georgia, Kentucky, Mississippi şi Ohio, interzic avortul din momentul în care pot fi detectate bătăile inimii la embrion.

Legea din Alabama merge chiar mai departe interzicând avorturile în orice moment și chiar cele survenite ca urmare a unui incest sau viol! Cei care vor face intervențiile vor comite o infracţiune şi vor fi pasibili de o pedeapsă cuprinsă între 10 şi 99 de ani de închisoare. Atenție, actul normativ nu prevede pedeapsă pentru femeia care suferă intervenţia de întrerupere de sarcină.

Reprezentanții Organizaţiei Medici pentru Sănătatea Reproducerii au arătat că o interzicere totală a avorturilor ar putea să aibă efecte dezastruoase pentru sistemul de sănătate.

Şi Organizaţia Naţională pentru Femei a calificat legea drept neconstituţională.

Actriţa şi activista Alyssa Milano se opune vehement acestei legi și a cerut să se declanşeze o grevă sexuală folosind formula #SexStrike pe reţelele sociale ca răspuns la campaniile împotriva dreptului la avort.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co