Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

7 angajaţi ai Ambasadei României la Paris, depistaţi pozitiv la COVID-19! Starea lor este bună

Virusul care creează atâtea probleme în lume afectează şi Ambasada României la Paris. Şapte persoane care lucrează acolo au fost testate pozitiv cu COVID-19, anunţă Ministerul Afacerilor Externe.

Luca Niculescu, ambasadorul României la Paris, a asigurat luni pe Facebook că starea de sănătate a respectivelor persoane este bună, dar din cauza acestei situaţii şi a măsurilor de izolare care se impun, activitatea ambasadei va fi restrânsă.

“Ambasada încearcă să preia în continuare apelurile telefonice şi mesajele de e-mail ale celor care o contactează pentru urgenţe consulare.

Le mulţumesc autorităţilor române şi franceze, colegilor din Ministerul Român de Externe, pentru tot sprijinul din aceste zile. Şi, alături de colegii mei, vă mulţumesc pentru toate mesajele de susţinere şi urările de însănătoşire pe care le primim”, menţionează diplomatul român pe pagina de socializare.

Activitatea Secţiei consulare este suspendată temporar, având în vedere necesitatea ca personalul misiunii să intre în autoizolare. Sunt preluate doar cazurile urgente, se arată şi în comunicatul MAE.

Au fost dispuse măsurile care se impun în relaţia cu autorităţile din statul de reşedinţă, respectiv măsuri de protecţie pentru restul colectivului misiunii diplomatice şi familiile acestora, mai indică indică sursa citată.

La nivel mondial, până la 30 martie, ora 14.00, se înregistrau peste 730.000 cazuri de îmbolnăviri, aproape 35.000 de decese şi peste 150.000 de recuperări, potrivit Centrului Johns Hopkins pentru Ştiinţa şi Ingineria Sistemelor. În ultima săptămână, atât numărul de cazuri confirmate cât şicel al deceselor s-a dublat la nivel mondial.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co